keskiviikko 13. toukokuuta 2009

FANTASTISTA, PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA !!

Hehkutetaanpa yhdessä opetusministeri Virkkusen (kokoomus) kanssa: Fantastista eli toiseksi parasta, mitä Suomen yliopistolaitokselle on koskaan tapahtunut!! Siis se, että perustuslakivaliokunta korjauttaa sentään muutaman pahan virheen yliopistolakiehdotuksessa. Ja kaikkein parastahan olisi, jos vielä sivistysvaliokuntakin jatkaisi kehnon ehdotuksen paikkaamista, esim. työsuhdeturvattomuuden korjaamiseksi.


Helsingin yliopistosta ei siis sittenkään ole tulossa elinkeinoelämän edustajien yms. ulkopuolisten hallinnoimaa kvartaalikapitalistisen tutkimuksen juoksupoikaa. Miellyttävä huomata, että myös rehtori on sitä mieltä, että yliopistomme sittenkin voi selviytyä ilman ulkopuolis-enemmistöistä hallitusta.


Aalto-yliopiston keskossynnytys keisarinleikkauksella sai vieläkin kovemman tuomion perustuslakivaliokunnalta. Valiokunta saakoon siitä tunnustukseksi kokoomuksen korkeimman kunniamaininnan: tupla-fantastista!

1 kommentti:

  1. Tässä on kyllä kaksi piippua. Kun mm minä (ja varmasti moni kansalaisaktivisti niin vasemmalta kuin oikealtakin) ryhtyi noin 6-7 vuotta sitten kirjoittamaan netin kautta ja suoria sp viestejä siitä, miltä maailmamme näyttää ja mitkä pölyttyneet kuvitelmat asuivat yliopiston seinien sisäpuolella emme saaneet mitään vastakaikua yliopistolta. Olimme vain anarkisteja, hassuja pellejä, narreja, häirikköjä ja minua ivasi mm Kari Raivio sillä, että kertoi, miten hänelle oli lähetetty kirjeitä siitä, että minulle olisi pitänyt laittaa suukapula. Tämä ei ollut Raivion oma mielipide, mutta hänen voimansa tukea minua ei myöskään ollut olemassa mielestäni koska yliopiston jahkailun ja vätystelyn takia jouduin omissa opinnoissani ulos aikataulustani, menetin paljon - ehkä maineenikin loppuelämäksi ja minun luovuuteni, vastuuntuntoni ja älynikin meni tiedon kukkasina ties kenelle; nämä muut siis niittivät luovuuspalkiontoja, uusia kunniamerkintöjä, kutsuja presidentin linnaan jne jne eli katsoin sivulta miten minun työni, aloitteeni, rohkea tapani lähteä Jeanne D'Arcin lailla sotaan ilman tukea - vei minulta kaiken mutta (vätys)yliopisto otti kyllä kunnian tai jotkut siellä + että saivat kertaheitolla emansipaatiota.

    Niin surkeaa siis. Ja se oli vain meidän ulkopuolisten ansiosta, että saivat tolkkua omaan narsismiinsa ja rigiditeettiinsä. Tästä voi Niiniluoto kertoa; Niiniluoto toimi upeasti koska oli todella vaikean paikan keskuudessa: Hän kuunteli minua ja tajusi miten monen ristitulen läpi asiat tulevat menemään ja tuki minkä pystyi vaikka en kokenut saavani tukea itse opiskeluun (joka oli oma vikani sillä viestitin väärällä tavalla koska olin jo itsekin väsynyt tai jo peloissani sillä se mikä nyt on päivänselvää ei ollut sitä sen kaaoksen aikana ennenkuin finanssikriisi sitten loi katharsis-tunnetta hysterian päälle.) Saimme siis tajuta maailmaa myös ulkoota, muista maista.
    Mutta realismia piti siis yliopistolle opettaa - sitä eivät osanneet itse oppia.

    Tämä on tärkeää myös tässä valiokunnassa. Kyse on tahdosta ottaa tietoa ns. alhaalta (ja silti olla kopioimatta oppilaittensa osaamista omiksi ns. ideoiksi minkä myös koin jopa härskinä).

    Siihen vaikuttaa taas se, että elävät niillä kirjoituksillaan joka on pahana alku ja juuri. Riistopolitiikka alkaa juuri siitä syndroomasta; revitään aina alhaalta eikä tueta alamaisia: bottom up ei pääse siksi ikinä kun suuret edellä niin pienet perässä: nytkin menevät tietotekniikkaa pitkin suoraan jonnekin Stanfordiin josta ostamme omat kirjamme toisten ideoina. Typerää ja sadistista.Niiniluoto on siis hyvä mies ja hyvä matemaatikko mutta ei myöskään arvaa ateistina miten häijy/twisted uskovainen voi olla.
    Matematiikalla ei ole moraalia; tiedon suunta näkyy mutta ei motiivit

    VastaaPoista